MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
28
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

5 φθινοπωρινές αποδράσεις με ορμητήριο τη Θεσσαλονίκη

Πέντε προορισμοί κοντά στη Θεσσαλονίκη για φθινοπωρινές αποδράσεις που συνδυάζουν φύση και παράδοση.

Monopoli Team

Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη με χίλια πρόσωπα που όσες φορές κι αν την επισκεφθείς, δεν χορταίνεται. Αν όμως έχετε στη διάθεσή σας μερικές μέρες παραπάνω, αξίζει να βάλετε στο πρόγραμμά σας και μια σύντομη εκδρομή σε κοντινούς της προορισμούς. Παραδοσιακοί οικισμοί, εντυπωσιακοί καταρράκτες, γαλήνιες λίμνες και μαγευτικά τοπία σάς περιμένουν μια ανάσα μακριά από τη Θεσσαλονίκη για απολαυστικές αποδράσεις. Εμείς σας προτείνουμε πέντε προορισμούς και εσείς επιλέγετε.

Λίμνη Κερκίνη: Υδάτινος παράδεισος

Πηγή: Shutterstock

Σε απόσταση 40 χλμ. από την πόλη των Σερρών και περίπου 100 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη, συναντάμε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας. Η υπέροχη Λίμνη Κερκίνη γεννήθηκε από ένα φράγμα που δημιουργήθηκε το 1932 και σήμερα αποτελεί ιδιαίτερα προστατευμένο υδροβιότοπο και τοπίο σπάνιας ομορφιάς με θέα το βουνό Μπέλες και την κοιλάδα Σερρών. Η φύση κάνει το ταξίδι εδώ αξέχαστο. Η παρόχθια βλάστηση με παραποτάμια δάση από άγριες ιτιές, τα τεράστια νούφαρα που επιπλέουν, η μεγάλη ποικιλία ψαριών, τα κοπάδια βουβαλιών που πλατσουρίζουν στις όχθες αλλά και ο υπέροχος ορίζοντας από τα ορεινά συγκροτήματα του όρους Μπέλες και των Κρουσίων, χαρίζουν στον τόπο μια μοναδική γοητεία.

Πηγή: Shutterstock

Παρατηρήστε την πλούσια ορνιθοπανίδα και κάντε βαρκάδα με τις παραδοσιακές «πλάβες» για να δείτε τις ομορφιές της λίμνης από κοντά. Μπορείτε επίσης να κάνετε ιππασία, ποδηλασία με mountain bikes, πεζοπορία και διαδρομές με τζιπ. Σε κοντινή απόσταση σας περιμένουν τα Άνω Πορόια, ένα τα πιο ζωντανά χωριά της περιοχής, με μοναδική θέα στη λίμνη Κερκίνη, ωραίους ξενώνες και καλό φαγητό.

Νάουσα: Η «Πόλη του Οίνου»

Πηγή: Shutterstock

Χτισμένη στους πρόποδες του Ανατολικού Βερμίου, σε απόσταση 90 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη, η Νάουσα είναι μία από τις ομορφότερες πόλεις της Μακεδονίας. Με μεγάλη παράδοση στην οινοποιία, παραδοσιακές γειτονιές με ιδιαίτερο χρώμα, θαυμάσιες εξοχές γύρω από την πόλη, ιστορικά αξιοθέατα και δύο χιονοδρομικά σε απόσταση αναπνοής, προσφέρει μοναδικές εμπειρίες σε όσους αγαπούν τις αποδράσεις με έμφαση στη φύση και τις γεύσεις. Το ποτάμι της Αραπίτσας που διασχίζει την πόλη, δημιουργεί υπέροχα καταπράσινα τοπία, μικρούς καταρράκτες και ιδανικά σκηνικά για ατελείωτους περιπάτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 υπέροχα δάση της Ελλάδας για να απολαύσετε τη φθινοπωρινή φύση12.09.2018

Πηγή: Shutterstock

Μια βόλτα στις γειτονιές Αλώνια, Πουλιάνα και Μπατάνια θα σας ταξιδέψει στο παρελθόν της πόλης, ενώ αξίζει να επισκεφθείτε και το Δημοτικό Πάρκο, κοντά στην πλατεία Καρατάσου, με την άπλετη θέα στον εύφορο κάμπο της Ημαθίας. Σε απόσταση 3 χλμ. από την πόλη, απλώνεται το Άλσος του Αγίου Νικολάου, που έχει ανακηρυχτεί ως τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Πρόκειται για μια καταπράσινη έκταση που προσφέρει ένα μοναδικό σκηνικό απόδρασης για όλη την οικογένεια. Σε κοντινή απόσταση από την πόλη, βρίσκονται όμορφα χωριά που αξίζουν μια επίσκεψη: το Αρκοχώρι, το Γιαννακοχώρι και το Ροδοχώρι. Βάλτε στο πρόγραμμά σας και μια επίσκεψη σε κάποιο από το ονομαστά οινοποιεία της Νάουσας για να μάθετε την ιστορία πίσω από τα περίφημα κρασιά της περιοχής.

Διαβάστε περισσότερα στο Travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί