MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
28
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Το πρώτο σουβλάκι πατσά φτιάχτηκε στην Θεσσαλονίκη – Διεκδικεί θέση στον κατάλογο της UNESCO

Μια θέση στον κατάλογο της UNESCO για τα προϊόντα άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς διεκδικεί γνωστό πατσατζίδικο στην καρδιά της συμπρωτεύουσας.

Monopoli Team

Ένα σουβλάκι «με απ’ όλα» -μια φράση που ακούγεται κατά κόρον στα ταχυφαγεία, πλέον αποκτά άλλη διάσταση αφού και ο πατσάς μπαίνει στον κατάλογο των επιλογών των απανταχού καλοφαγάδων. Χοντροκομμένος ή ψιλοκομμένος, ο πατσάς μπαίνει πλέον στο τυλιχτό και γίνεται σάντουιτς για όσους θέλουν ν’ απολαύσουν (και) στο χέρι ό,τι γεύονταν μέχρι πρότινος μόνο στο πιάτο.

Το σουβλάκι πατσά είναι ιδέα της καταξιωμένης σεφ Şemsa Denizsel κι είχαν την ευκαιρία να το δοκιμάσουν όλοι όσοι έδωσαν το «παρών» στη χθεσινοβραδινή εκδήλωση σε ένα από τα μακροβιότερα πατσατζίδικα της Θεσσαλονίκης, το πατσατζίδικο Τσαρούχας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πατσά. Στην ίδια εκδήλωση μια άλλη πολύ γνωστή σεφ, η Μαρία Εκμετσίογλου παρουσίασε μια ακόμη γευστική πρόταση ικανή να απογειώσει και τον πιο απαιτητικό ουρανισκο, αφού συνδυάζει τον πατσά με χούμους ρεβιθιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘεσσαλονίκη: Μαζεύει τις ελιές από τα ελαιόδεντρα της πόλης ο δήμος για την παραγωγή δημοτικού ελαιόλαδου12.09.2018

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με τη συνεργασία του δήμου Θεσσαλονίκης και του τμήματος τουρισμού και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 59ου φεστιβάλ Δημητρίων καθώς εντάσσεται στις δράσεις τη Θεσσαλονίκης ως μέλους του δικτύου δημιουργικών πόλεων της UNESCO για τη γαστρονομία.

Διαβάστε περισσότερα στο Skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα