MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
28
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών: Αυτά είναι τα αγαπημένα μας pasta spots στην Αθήνα

Σαν λάτρεις των ζυμαρικών που είμαστε, δεν γινόταν να μην αφιερώσουμε ένα θέμα στα αγαπημένα μας pasta spots της Αθήνας – και δη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών που γιορτάζεται την 25η Οκτωβρίου.

Μαριαλενα Μάλλιου | 26.10.2024

Μακαρονάδες του κόσμου -και στην προκειμένη περίπτωση, της Αθήνας- ενωθείτε γιατί μόλις χθες γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών και σήμερα ερχόμαστε με ένα θέμα ειδικά για εσάς!

Σαν λάτρεις των ζυμαρικών και εμείς, δεν γινόταν να μην αφιερώσουμε ένα θέμα στα αγαπημένα μας pasta spots της Αθήνας. Όποια και να είναι η αγαπημένη σου μακαρονάδα (καρμπονάρα, μπολονέζ, ναπολιτάνα κλπ) και ό,τι ζυμαρικό κι αν προτιμάς (σπαγγέτι, ταλιατέλες, ραβιόλι κλπ) ένα είναι το σίγουρο: από αυτά τα spots δεν θα φύγεις απογοητευμένος.

Πάμε, λοιπόν, να δούμε μαζί 5 μέρη για φανταστικά ζυμαρικά στην Αθήνα και τα αγαπημένα μας pasta options από κάθε μαγαζί, για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών, όπως της αξίζει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠού θα φάμε το viral Dubai Chocolate Croissant στην Αθήνα;12.09.2018

Για Cannelloni Bolognese στο Mamy Blue
@aboutfood.gr

@aboutfood.gr

Αν είσαι του κιμά, πρέπει οπωσδήποτε να βάλεις στη λίστα σου το νέο πιάτο του Mamy Blue: Cannelloni Bolognese! Στο πανέμορφο ιταλικό εστιατόριο της Γλυφάδας, που θυμίζει αυλή του νότου της Ιταλίας, μπορείς να απολαύσεις ένα από τα ωραιότερα πιάτα με ζυμαρικά και, σίγουρα, μια από τις ωραιότερες bolognese της πόλης. Φυσικά, σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε πως ούτε οι φίλοι της καρμπονάρας θα φύγουν παραπονεμένοι από το μαγαζί, καθώς στο Mamy Blue θα βρείτε μια από τις πιο ιδιαίτερες αποδόσεις καρμπονάρες στην Αθήνα, με καρμπονάρα φούρνου και έναν ολόκληρο κρόκο στη μέση!
Διεύθυνση: Ανδρέα Παπανδρέου 126, Γλυφάδα 16561
Τηλέφωνο: 2109600082

Για Agnoloti στο Bella Vespa
@aboutfood.gr

@aboutfood.gr

Θα παραμείνουμε στη Γλυφάδα και θα πάμε σε ακόμα ένα εστιατόριο, που αξίζει να επισκεφθείτε τόσο για το φαγητό, όσο και για την ατμόσφαιρά του. Με σιγουριά μπορώ να σας πω πως ό,τι δοκιμάσετε στο Bella Vespa θα σας μείνει αξέχαστο, και κυρίως τα ζυμαρικά του. Εγώ, προσωπικά, ακόμα δεν μπορώ να ξεχάσω τα Agnoloti με άγριο σπανάκι, γλυκιά μυζήθρα Κρήτης και κρέμα παρμεζάνας, τα οποία προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους pasta lovers!
Διεύθυνση: Κύπρου 11, Γλυφάδα 16675
Τηλέφωνο: 2108982880

Για Pasticcio στο Lucilio
@aboutfood.gr

@aboutfood.gr

Η επόμενη μας πρόταση μας πάει μέχρι τα ανατολικά της Αττικής και τη Νέα Μάκρη. Εκεί, σε ένα elegant spot, με κήπο και minimal αισθητική, το Lucilio, θα δοκιμάσουμε το πιο νόστιμο, αποδομημένο παστίτσιο της πόλης! Και τι εννοούμε λέγοντας “αποδομημένο παστίτσιο”; Χειροποίητες παπαρδέλες, ossobuco ραγού και κρέμα μπεσαμέλ, σε ένα πιάτο, που παντρεύει ελληνικές με ιταλικές γεύσεις και κάθε fan των ζυμαρικών πρέπει να δοκιμάσει!
Διεύθυνση: Λαμέρα, Νέα Μάκρη 19005
Τηλέφωνο: 2294096069

Για Carbonara All’ Uovo στο Pizza D’Amore
@aboutfood.gr

@aboutfood.gr

Χειροποίητα ζυμαρικά βρίσκουμε και στο συγκεκριμένο μαγαζί. Το Piazza D’Amore, που μας ταξιδεύει απευθείας στην Ιταλία, τόσο μέσα από τις γεύσεις του, όσο και μέσα από την πληθωρική αισθητική του, αποτελεί έναν παράδεισο για όλους τους pasta lovers. Τα ζυμαρικά του μαγαζιού, όπως αναφέραμε και νωρίτερα, είναι χειροποίητα και οι ποσότητές του κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές. Όσον αφορά τη δική μας πρόταση, λατρέψαμε την κλασσική ιταλική καρμπονάρα του Piazza D’Amore ή Carbonara All’ Uovo -όπως θα την βρείτε στον κατάλογο.
Διεύθυνση: 28ης Οκτωβρίου 8, Ηράκλειο 14121
Τηλέφωνο: 2104403777

Για Conchiglie con Zucca e Pancetta στο Nolio
@aboutfood.gr

@aboutfood.gr

Κλείνουμε τις προτάσεις με με conchiglie, ή, πιο ελληνικά, “κοχυλάκια”. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά τα κοχυλάκια -ή αχιβάδες, όπως προτιμάει ο καθένας- είναι από τα αγαπημένα μου ζυμαρικά. Στο Nolio, λοιπόν, ένα από τα καλύτερα ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας, θα βρείτε ένα καταπληκτικό πιάτο με κοχυλάκια, κρέμα γλυκοκολοκύθας και βουβαλίσια μοτσαρέλα, που θα ξετρελάνει και τους πιο δύσκολους, και το όνομα αυτού: Conchiglie con zucca e pancetta.
Διεύθυνση: Π. Τσαλδάρη 32-34, Μελίσσια 15127
Τηλέφωνο: 22110134983

Περισσότερες προτάσεις για εξόδους και φαγητό θα βρείτε στο AboutFood.gr.

Περισσότερα από Γεύση