Δεν ξέρω πως το έχετε εσείς στο μυαλό σας, εγώ, πάντως, το κρύο και τον χειμώνα το έχω συνδέσει με εξόδους για καλό – μα φυσικά και ποιοτικό – κρέας, σε διάφορες μορφές του. Από fine dining μέχρι σουβλάκι και από κοπές μέχρι steak and lobster, σήμερα πάμε να δούμε μαζί 5 top μαγαζιά για το πιο νόστιμο κρέας στην Αθήνα.
Το Yasemi Food & Wine ExperienceΔείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Σε μια υπέροχη ατμόσφαιρα, το Yasemi στο Χαϊδάρι είναι το κατάλληλο spot για να απολαύσεις το κρέας σου, έχοντας να επιλέξεις ανάμεσα σε διάφορα πιάτα με πρωταγωνιστή το κρέας, αλλά και κοπές, για τους πιο «ψαγμένους» της υπόθεσης. Το ακόμα καλύτερο είναι τα πιάτα τα οποία ανοίγουν το μενού του μαγαζιού, με αγαπημένες μας προτάσεις τις κροκέτες παστίτσιο, τη ψητή γλυκοπατάτα και -φυσικά- τα τάκος κοτόπουλο! Όσον αφορά τις επιλογές με κρέας, προτείνουμε ανεπιφύλακτα τη σιγομαγειρεμένη πανσέτα με πουρέ καρότου. Τις κοπές τις αφήνουμε στις ορέξεις και τα γούστα του καθενός.
Διεύθυνση: Στρ, Καραϊσκάκη 1, Χαϊδάρι 12461
Τηλέφωνο: 2105324666
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Σε πιο fine dining διάθεση πάμε μέχρι το Ηράκλειο (Αττικής, μην μπερδευτεί κανείς) και το Moo Casa, που έρχεται για να φέρει το steak and lobster στην Αθήνα, απευθείας από τα μεγαλύτερα εστιατόρια της Αμερικής και της Ευρώπης. Τι είναι το steak and lobster; Μια τάση η οποία συνδυάζει τις κοπές με τα καρκινοειδή και, πιο συγκεκριμένα, τον αστακό, σε ένα διαφορετικό -τύπου- surf and turf. Στο μαγαζί, εκτός από steak and lobster, θα βρείτε, φυσικά, και κοπές, αλλά και διάφορα πιάτα με κρέας, αλλά και αρκετές επιλογές to share, με δική μας αγαπημένη τα Wagyu beef dumplings.
Διεύθυνση: Μαρίνου Αντύπα 66, Ηράκλειο 14121
Τηλέφωνο: 2102750006
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Αν δεν το ξέρατε ήδη, τα πιο ονομαστά κεμπάπ στην Αθήνα θα τα βρείτε στον Πρόεδρο. Εδώ πάμε σε μια άλλη φιλοσοφία με -κατά κύριο λόγο- ελληνική κουζίνα και πινελιές της ανατολής σε ένα μαγαζί, που συνδυάζει παραδοσιακά και μοντέρνα στοιχεία. Όσοι επισκεφθείτε τον Πρόεδρο μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το κασερλί κεμπάπ -ναι, καλά ακούσατε- και το κεμπάπ γιαουρτλού, για τους πιο μερακλήδες της παρέας.
Διεύθυνση: Υμμητού 59, Καισαριανή 16121 (κεντρικό κατάστημα)
Τηλέφωνο: 2107560090
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Σε άλλο ύφος και μενού, πάμε σε μια -τύπου- ψησταριά και τα Αγγελάκια στο Χαλάνδρι, όπου θα βρεις τα πάντα για το κρέας. Από σουβλάκια μέχρι burger και από σκεπαστές μέχρι κεμπάπ, τα Αγγελάκια είναι το απόλυτο spot για του hardcore meat lovers. Στο μαγαζί θα βρείτε πολλές επιλογές ελληνικής κουζίνας και -χωρίς καμία υπερβολή- την καλύτερη σκεπαστή που έχουμε δοκιμάσει μέχρι τώρα, την σκεπαστή αγγελόπιτα, την οποία, πραγματικά, αξίζει να δοκιμάσετε!
Διεύθυνση: Επιδαύρου 55, Χαλάνδρι 15233
Τηλέφωνο: 2106852244
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Τις επιλογές μας κλείνουμε με μια new age ταβέρνα και την Ταβέρνα ο Νότος, στον Άγιο Δημήτριο, η οποία συνδυάζει την παραδοσιακή αύρα της ταβέρνας με νέους γευστικούς συνδυασμούς σε διαφορετικές εκδοχές αγαπημένων κλασικών πιάτων και την μεγαλύτερη μπριζόλα που έχουμε βρει μέχρι τώρα στην Αθήνα. Αν είσαι fan του κρέατος, αξίζει να επισκεφτείς τον Νότο για χοιρινή 600ων γραμμαρίων (σίγουρα είναι για 2, μην πω και 3, άτομα), αλλά ένας καλοφαγάς μπορεί να την προσπαθήσει και μόνος του.
Διεύθυνση: Μεταμορφώσεως 2, Άγιος Δημήτριος Αττικής 17341
Τηλέφωνο: 2109358993
Περισσότερες προτάσεις για εξόδους και φαγητό θα βρείτε στο AboutFood.gr.