Τοτό 2: Η σχολική εκδρομή (μεταγλωττισμένη)
Ακόμη ένα σίκουελ είναι το παιδικό «Τοτό 2: Η σχολική εκδρομή» όπου ο σκανταλιάρης ήρωας του Πασκάλ Μπουρντιό κάνει τα δικά του φέρνοντας σε απόγνωση γονείς και δασκάλους.
Ο Τοτό, το πιο διάσημο και αξιαγάπητο πειραχτήρι, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη για έναν δεύτερο γύρο από γέλια και απίθανες περιπέτειες… γιατί οι σκανταλιές δε σταματούν ποτέ.
ΥπόθεσηΟ Τοτό και η τρελοπαρέα του βάζουν πλώρη για μια νέα περιπέτεια, αυτήν τη φορά στο πλαίσιο μιας σχολικής εκδρομής στην εξοχή, με σκοπό να μάθουν περισσότερα για την οικολογία και την προστασία του πλανήτη, τη φύση και τα ζώα.
Για τους υπόλοιπους μαθητές είναι μια ευκαιρία να ανακαλύψουν από κοντά την καθημερινότητα της ζωής σε μια φάρμα, αλλά για τον Τότο είναι η τέλεια ευκαιρία να σκαρφιστεί ξεκαριστικές πλάκες και να τους παρασύρει όλους σε νέες τρέλες. Ειδικά όταν οι αγρότες που τους υποδέχονται στη φάρμα φαίνονται λίγο περίεργοι και υπάρχουν φήμες για ένα φάντασμα που παραμονεύει τριγύρω… Ο Τοτό είναι αποφασισμένος να ερευνήσει την υπόθεση και έχει πολλά κόλπα στο μανίκι του!
Μετά τη μεγάλη εμπορική επιτυχία της πρώτης ταινίας το 2020, που έφερε τον Τοτό για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη με μια live-action ταινία, οι ίδιοι συντελεστές ενώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν μια ευφάνταστη, ξεκαρδιστική περιπέτεια… εκτός έδρας – αφού, ως γνωστόν, η τρέλα δεν πάει μόνο στα βουνά, αλλά και στην εξοχή!
“Η ιδέα προήλθε από τον Ματιάς Γκαβαρί, ο οποίος έγραψε το σενάριο. Είχε την ιδέα να φανταστεί τον Τοτό και τους φίλους του να ανακαλύπτουν την ύπαιθρο και μια φάρμα γεμάτη ζώα στο πλαίσιο μιας εκδρομής, φυσικά με ανατρεπτικά αποτελέσματα. Ως γνήσιο παιδί της υπαίθρου, ενθουσιάστηκα με την ιδέα να βγάλουμε αυτήν την, τόσο συνηθισμένη στους ρυθμούς της πόλης, παρέα παιδιών και να τους φέρουμε αντιμέτωπους με ζητήματα όπως η ρύπανση, η ανακύκλωση, η βιολογική γεωργία – τη βρήκα τόσο ενδιαφέρουσα!
Κάτι που επιτρέπει σε μια οικογενειακή κωμωδία να θίξει σοβαρά και ουσιαστικά ζητήματα…
Και μάλιστα χωρίς να είναι πολύ σκληρή ή θλιβερή, αλλά αντίθετα μια ιστορία με μια μάλλον χαρούμενη διάθεση. Όλα αυτά τα βλέπουμε μέσα από τα μάτια των παιδιών, τα οποία είναι εκείνα που ανησυχούν και εμπλέκονται όλο και περισσότερο σε αυτά τα θέματα. Ακόμα και 10χρονα παιδιά μιλάνε σήμερα για την οικολογία – έχουν καταλάβει το μέγεθος του προβλήματος”.