Στην οδό Δηλιγιάννη στον αριθμό 56 στο Κεφαλάρι συναντήσαμε την Psarlou ένα εστιατόριο – πραγματικό κόσμημα για την περιοχή. Με μια σύγχρονη μα πάντα κομψή αισθητική, η Psarlou υποδέχεται καθημερινά – εδώ και περίπου έναν μήνα – στον χώρο της, κάθε λάτρη της «φινετσάτης ψαροφαγίας». Δεν θα μπορούσαμε, λοιπόν, με τίποτα να χάσουμε την εμπειρία που ονομάζεται “Psarlou Creative Seafood Experience”.
Με μια ευρύχωρη σάλα και έναν μεγάλο, ψηλοτάβανο φωτεινό κυρίως χώρο, όπου κυριαρχεί το ξύλο, οι ντιζαινάτες καρέκλες και τραπέζια ντυμένα με λευκά τραπεζομάντιλα, η Psarlou μάς έκανε να νιώσουμε από την πρώτη στιγμή ότι μας περιμένει μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία, σε μια όμορφη, ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα.
Μάλιστα, η ανοιχτή κουζίνα του εστιατορίου έδωσε μια παραπάνω αίσθηση οικειότητας στην dining out εμπειρία μας, ενώ όπως ενημερωθήκαμε η οροφή είναι έτοιμη να ανοίξει τους πιο ζεστούς μήνες και η Psarlou θα μπορεί πια να μας υποδεχτεί στην υπαίθρια αυλή της.
Πρώτο λόγο στην Psarlou έχει η άριστη ποιότητα των πρώτων υλών, που αποτελούν τη βάση για κάθε δημιουργία. Η φρεσκάδα και η γεύση μπαίνουν σε πρώτο πλάνο και προκύπτει έτσι ένα δημιουργικό πάντρεμα της αγάπης για τη θάλασσα με τη σύγχρονη γαστρονομία. Σε ένα μέρος που λατρεύει και τα δύο και το αποδεικνύει έμπρακτα από την πρώτη κιόλας μπουκιά.
Μία “Creative Seafood Experience”, φόρος τιμής στην αυθεντική ελληνική κουζίναΣτο τιμόνι της ομάδας, ο Κώστας Ντούζος, γνωστός για την πολυετή εμπειρία του στον χώρο (όποιος έχει επισκεφτεί τους «Ψαρομεζέδες» στο Μοσχάτο, ένα από τα πιο δυνατά μεζεδοπωλεία της Αθήνας στη θαλασσινή κουζίνα, γνωρίζει ήδη πώς το όνομά του είναι συνώνυμο ενός seafood guru), έχει την ικανότητα να προμηθεύεται το καλύτερο ψάρι από κάθε γωνιά της Ελλάδας, και το πάθος του αυτό να αποτυπώνεται σε κάθε πιάτο.
Και ακριβώς το ίδιο όραμα μοιράζεται πάντα και με την υπόλοιπη ομάδα του εστιατορίου – συγκεκριμένα εδώ με τον executive chef Γιάννη Γκιάτα και τον head chef Βασίλη Βασιλείου – φέρνοντας από κοινού στα πιάτα μας τη δική τους απόλυτη “συνταγή της επιτυχίας”: Oικείες γεύσεις που ξυπνούν αναμνήσεις και φέρνουν την παράδοση στο σήμερα!
Στο επίκεντρο, λοιπόν, ο ουρανίσκος κάθε επισκέπτη κι εμείς πήραμε μια απολαυστική γεύση από τα πιο ιδιαίτερα πιάτα που συναντά κανείς στο μενού της Psarlou. Από το καρπάτσιο και το ταρτάρ με ψάρι ημέρας και την νοστιμότερη ταραμοσαλάτα που έχεις δοκιμάσει, μέχρι τις ιδιαίτερες γαρίδες βουτύρου και το ριζότο πρασοσέλινο με ψάρι ημέρας – το εστιατόριο προτείνει πιο «πειραγμένα» συνοδευτικά και ορεκτικά με μια μεγαλύτερη διάθεση εκεί για πειραματισμούς με έμπνευση από τη σύγχρονη κουζίνα, ενώ όπως διαπιστώσαμε, στα κυρίως πιάτα παραμένει πιστό στη νοστιμιά των κλασικών γεύσεων.
Όλα τα ψάρια καταφθάνουν καθημερινά από τα ελληνικά νησιά – το μπαρμπούνι που δοκιμάσαμε έρχεται αποκλειστικά από την Ικαρία – και εσύ επιλέγεις ποιο θα δοκιμάσεις αλλά και τον τρόπο που θες να μαγειρευτεί. Ψητό, αχνιστό ή μέσα σε μια πλούσια μακαρονάδα; – θα ικανοποιηθεί σίγουρα κάθε γούστο!
Άλλωστε, η επιλογή των ψαριών και η προετοιμασία τους είναι ένας φόρος τιμής στην αυθεντική ελληνική κουζίνα, ενώ οι σύγχρονες τεχνικές και οι δημιουργικοί συνδυασμοί δίνουν μια νέα διάσταση σε κάθε πιάτο.
Μια τέτοια γαστρονομική εμπειρία δεν θα είναι ολοκληρωμένη αν δεν συνοδεύεται από μια ευρεία λίστα από ποτά και ενδιαφέρουσες επιλογές για επιδόρπιο. Η Psarlou, συγκεκριμένα, διαθέτει μία πλήρως ενημερωμένη wine list με επιλογές κυρίως από τον ελληνικό αμπελώνα – κάποια από αυτά μπορείς να τα επιλέξεις και σε ποτήρι – αλλά και πολλά φίνα ελληνικά αποστάγματα. Επιπλέον, εμφιαλώνει και τα δικά της κρασιά (ένα λευκό, ένα ροζέ, κι ένα κόκκινο) – μια ακόμη επιλογή που μπορείς να δοκιμάσεις.
Στο θέμα «επιδόρπιο» η Psarlou επιλέγει να προτείνει ελληνικές γεύσεις αλλά και γεύσεις που ξυπνούν αναμνήσεις. Ανάμεσά τους θα βρεις τις ιδιαίτερες καριόκες, μία φίνα μους γιαουρτιού, την πεντανόστιμη σπιτική πορτοκαλόπιτα αλλά και αγαπημένους λουκουμάδες – όλα φτιαγμένα με μεράκι στην κουζίνα της. Πραγματοποιείται έτσι μια ξεχωριστή αλληλεπίδραση γεύσεων – γεγονός που ενδυνάμωσε για εμάς την συνολική εμπειρία του γεύματος.
Όλα τα παραπάνω πιστοποιούν το “Creative Seafood Experience” που υπόσχεται η Psarlou. Την ξεχωριστή, δηλαδή, γευστική εμπειρία που σέβεται τις ρίζες της, αλλά δεν φοβάται να αναζητήσει νέους ορίζοντες.
Κι όσο για το όνομα του εστιατορίου; Η Psarlou οφείλει το όνομά της σε έναν θρύλο που αναφέρει πως η Ψαρλού ήταν κάποτε η κόρη ενός ψαρά που ζούσε σε ένα μακρινό νησί του Αιγαίου. Από μικρή η Ψαρλού είχε το χάρισμα να «διαβάζει» τα κύματα που της αποκάλυπταν κρυφούς κόλπους με τα πιο νόστιμα ψάρια και με τις προβλέψεις της αυτές βοηθούσε τους ψαράδες να γεμίζουν καθημερινά τα δίχτυα τους. Κάπως έτσι ήρθε και η έμπνευση για το όνομα του εστιατορίου που τρέφει την ίδια αγνή αγάπη προς τη θάλασσα και τους θησαυρούς της!
Φυσικά, για τo ρεβεγιόν των Χριστουγέννων, η Psarlou έχει δημιουργήσει ειδικό εορταστικό μενού που περιμένει να απογειώσει τη γευστική εμπειρία των επισκεπτών, ενώ σύντομα θα προγραμματιστούν κι άλλες πιο ιδιαίτερες θεματικές βραδιές.
Μια επίσκεψη στην Psarlou είναι εμπειρία, που ζεις με όλες σου τις αισθήσεις…
Psarlou
Διεύθυνση: Δηλιγιάννη 56, Κηφισιά 145 62 *Ακριβώς δίπλα στο εστιατόριο υπάρχει χώρος στάθμευσης, για ακόμα πιο ευχάριστη και ξέγνοιαστη εμπειρία. Οδηγίες εδώ
Τηλέφωνο: 21 0444 8090
Ανακαλύψτε περισσότερα για το Psarlou, μέσα από την ιστοσελίδα, το Facebook και το Instagram του εστιατορίου.