MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
04
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Φεστιβάλ Καννών: Η Ζιλιέτ Μπινός πρόεδρος της επιτροπής

Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία των Καννών που δύο γυναίκες καλλιτέχνιδες διαδέχονται η μία την άλλη στην προεδρία της επιτροπής.

Monopoli Team

Ανακοινώθηκε πως η 60χρονη ηθοποιός Ζιλιέτ Μπινός θα είναι η πρόεδρος της επιτροπής στο 78ο Φεστιβάλ Καννών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 13 ως τις 24 Μαΐου 2025.

Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία των Καννών που στην προεδρία της επιτροπής θα βρίσκεται γυναίκα ξανά και μάλιστα για δεύτερη συνεχή χρονιά, αφού η Μπινός διαδέχεται φέτος τη Γκρέτα Γκέργουιγκ, η οποία ήταν πέρυσι πρόεδρος. Η προηγούμενη φορά ήταν κατά τη δεκαετία του 1960, όταν η ντίβα του ιταλικού κινηματογράφου Σοφία Λόρεν είχε διαδεχθεί την Ολίβια ντε Χάβιλαντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌσκαρ 2025: Η Κάρλα Σοφία Γκασκόν γράφει ιστορία ως η πρώτη ανοιχτά trans υποψήφια ηθοποιός12.09.2018

H Ζιλιέτ Μπινός είναι ένα από τα πιο γνωστά πρόσωπα του γαλλικού κινηματογράφου και αγαπημένη σταρ κοινού και κριτικών, έχει διαγράψει διεθνή καριέρα, έχοντας συνεργαστεί με δημιουργούς σε όλο τον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και μια πολιτικοποιημένη καλλιτέχνιδα που δεν διστάζει να πάρει ανοιχτά θέση.

Στην πορεία της έχει τιμηθεί με δεκάδες βραβεία, μεταξύ των οποίων το βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου στα Όσκαρ για το ρόλο της στην ταινία «Ο Άγγλος ασθενής» το 1997 αλλά και το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού στο Φεστιβάλ των Καννών για την ερμηνεία της στην ταινία «Γνήσιο αντίγραφο» του Ιρανού Abbas Kiarostami το 2010.

«Περιμένω με ανυπομονησία να μοιραστώ αυτές τις στιγμές με τα μέλη της επιτροπής και το κοινό. Το 1985, ανέβαινα τα σκαλιά για πρώτη φορά με τον ενθουσιασμό και την αβεβαιότητα μιας νεαρής ηθοποιού. Δεν φανταζόμουν ότι θα επέστρεφα 40 χρόνια μετά μ’ αυτό τον τιμητικό ρόλο της προέδρου της επιτροπής. Αντιλαμβάνομαι το προνόμιο, την ευθύνη και την απόλυτη ανάγκη ταπεινοφροσύνης», δηλώνει η ίδια στην ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από το Variety.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα