MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
05
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Τα 39 Σκαλοπάτια, σε σκηνοθεσία Μάκη Παπαδημητρίου στο Θέατρο Αριστοτέλειον

«Τα 39 Σκαλοπάτια», το κωμικό θρίλερ κατασκοπείας του Πάτρικ Μπάρλοου σε σκηνοθεσία Μάκη Παπαδημητρίου, μετά από δύο επιτυχημένες σεζόν στο Θέατρο Τζένη Καρέζη, ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη και στο Θέατρο Αριστοτέλειον.

Monopoli Team

Μετά από δύο άκρως επιτυχημένες σεζόν στο θέατρο Τζένη Καρέζη στην Αθήνα, «Τα 39 Σκαλοπάτια» παρουσιάζονται στη Θεσσαλονίκη, από τις 10 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Αριστοτέλειον.

«Τα 39 Σκαλοπάτια» είναι ένα κωμικό θρίλερ κατασκοπείας που κέρδισε το κοινό και την κριτική. Ο Μάκης Παπαδημητρίου σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο έργο του Πάτρικ Μπάρλοου, μαζί με τρεις ταλαντούχους ηθοποιούς που ερμηνεύουν διαφορετικούς χαρακτήρες με θαυμαστή ταχύτητα: τους Γρηγορία Μεθενίτη, Γιάννη Λατουσάκη και Παναγιώτη Γουρζουλίδη.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Richard Hannay, ένας άνδρας με μια μάλλον βαρετή ζωή, γνωρίζει μια μυστηριώδη γυναίκα και βρίσκεται ξαφνικά μπλεγμένος σε ένα πολύπλοκο σχέδιο κατασκοπείας. Θανατηφόρα μυστικά, καταδιώξεις, αλλά και ρομαντισμός, μπλέκονται με μαεστρία και καταιγιστικούς ρυθμούς. «Τα 39 Σκαλοπάτια» είναι μια διασκευή που βασίζεται τόσο πάνω στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζον Μπιούκαν (1915), όσο και στην γνωστή ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ (1935). Κι όμως, ο Μπάρλοου εμπλουτίζει τη γνωστή υπόθεση με γενναίες δόσεις χιούμορ, μετατρέποντάς την σε μία κωμική περιπέτεια με καταιγιστικές ανατροπές και ατμόσφαιρα που θυμίζει Monty Python. Η παράσταση προσφέρει μία γρήγορη, απολαυστική θεατρική εμπειρία, που ξεχωρίζει για τις δυνατές ερμηνείες και την αξιοθαύμαστη σκηνική δημιουργικότητά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑO έρωτας στο προσκήνιο: 25 θεατρικές προτάσεις για τη μέρα των ερωτευμένων – Κερδίστε προσκλήσεις12.09.2018

Η σκηνοθεσία του Μάκη Παπαδημητρίου εστιάζει στην φαντασία και ταυτόχρονα στην απλότητα. Όπως λέει ο ίδιος: «Στην παράστασή μας, στοχεύσαμε στην ενίσχυση της αίσθησης του παιχνιδιού. Οι γρήγορες αλλαγές χαρακτήρων, η φυσική κωμωδία και η ανεπιφύλακτη αγάπη για το θέατρο είναι όλα κεντρικά στο όραμά μας. Θέλουμε το κοινό να μην παρακολουθεί απλώς μια παράσταση, αλλά να ζει τη χαρά της δημιουργίας, να γελά με τις “ανοησίες” και να θαυμάζει την εφευρετικότητα».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Πάτρικ Μπάρλοου
Μετάφραση: Μάκης Παπαδημητρίου
Σκηνοθεσία: Μάκης Παπαδημητρίου

Σκηνικά: Σάκης Μπιρμπίλης
Κοστούμια: Clare Bracewell
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Χορογραφία: Κίνηση: Σεσίλ Μικρούτσικου

Παίζουν: Μάκης Παπαδημητρίου, Γρηγορία Μεθενίτη, Γιάννης Λατουσάκης, Παναγιώτης Γουρζουλίδης

Τιμές Εισιτηρίων: από 16 ευρώ
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 10 Φεβρουαρίου 2025
Πληροφορίες: Προπώληση: more.com
Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Σεσίλ Μικρούτσικου
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/gr-el/tickets/theater/ta-39-skalopatia-2os-xronos-aristoteleio/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Αριστοτέλειον, Εθνικής Αμύνης 2, Θεσσαλονίκη. Τηλέφωνο ταμείου: 2310 262051 | https://www.aristoteleion.gr/
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας
ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ
  • Θεσσαλονίκη
Λιμάνι
Θέατρο Αριστοτέλειον
Απο 10/02/2025 εως 04/04/2025
Εθ. Αμύνης 2
Δευτέρα και Τρίτη: 21:00
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ