MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
05
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Το Συνέδριο για το Ιράν, του Ivan Vyrypaev στο Θέατρο Πορεία

«Το Συνέδριο για το Ιράν» του Ivan Vyrypaev, η παράσταση της Ορχήστρας των Μικρών Πραγμάτων και του Χρήστου Θεοδωρίδη, συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της σε νέα θεατρική στέγη, στο Θέατρο Πορεία.

Monopoli Team

Μετά από τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στο ΠΛΥΦΑ, «Το Συνέδριο για το Ιράν» του IvanVyrypaev, η νέα παραγωγή της Ορχήστρας των Μικρών Πραγμάτων σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη, έρχεται στο Θέατρο Πορεία για έναν δεύτερο κύκλο 15 παραστάσεων, από τις 12 Μαρτίου έως τις 11 Απριλίου.

Λίγα λόγια για το έργο

Γραμμένο το 2018 και τοποθετημένο στη Δανία, τη χώρα με τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους στον κόσμο, το έργο του Vyrypaev μας μεταφέρει σε ένα συνεδριακό αμφιθέατρο στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, όπου εννέα μέλη της εγχώριας πνευματικής ελίτ συναντώνται για να συζητήσουν το περίπλοκο Ιρανικό Ζήτημα και τη διένεξη μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Πολύ γρήγορα, όμως, το «Συνέδριο για το Ιράν» μετατρέπεται σε ένα «Συνέδριο για το Εμείς» και σε μια σύγκρουση διαφορετικών αντιλήψεων σχετικά με το σύμπαν, την ανθρώπινη ύπαρξη και το αιώνιο ζήτημα για το ποιο είναι τελικά το νόημα της ζωής.

«Και τι να κάνω, λοιπόν;»
«Ό,τι κάνουμε και οι υπόλοιποι – να κλάψεις και ν’ αγαπήσεις». 

Μέσα από έναν «πυρετικό» λόγο που περνά από τη φιλοσοφία στην επιστήμη και από τη συντηρητική στην προοδευτική σκέψη, το έργο του Vyrypaev αναζητά τις βαθύτερες αιτίες που μας έχουν οδηγήσει στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα, συνδέοντας το «πολιτικό» με το «προσωπικό» και εμμένοντας στο δυσαναπλήρωτο κενό που αφήνει η έλλειψη επικοινωνίας και η απουσία αγάπης.

«Εντελώς ειλικρινά, δεν μπορούσα καλά καλά να βγάλω μιαν άκρη. Γιατί ζω;»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Tο συνέδριο για το Ιράν» στο ΠΛΥΦΑ12.09.2018

Τι σημαίνει να ζεις; Υπάρχει απάντηση στο παντοτινό αυτό ερώτημα; Η Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων προσκαλεί το κοινό σε μια παράσταση-συνέδριο, μέσα από την οποία οι θεατές θα έρθουν σε επαφή με εννέα ομιλητές που, προσπαθώντας να εξηγήσουν τον κόσμο γύρω τους, βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κόσμο μέσα τους.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ivan Vyrypaev
Μετάφραση: Ιζαμπέλα Κωνσταντινίδου
Σκηνοθεσία: Χρήστος Θεοδωρίδης

Σκηνικά: Τίνα Τζόκα
Κοστούμια: Τίνα Τζόκα
Μουσική: Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Θεοδωρίδης
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Χορογραφία: Ξένια Θεμελή

Παίζουν: Ελευθερία Αγγελίτσα, Πάρης Αλεξανδρόπουλος, Γιώργος Κισσανδράκης, Άρης Λάσκος, Δημήτρης Μανδρινός, Μάριος Μάνθος, Χρυσή Μπαχτσεβάνη, Μιχάλης Πητίδης, Βασίλης Τρυφουλτσάνης, Νίκη Χρυσοφάκη

Τιμές Εισιτηρίων: Α Ζώνη: 20€. Β Ζώνη: 18€. Γ Ζώνη: 16€ (περιορ. ορατότητα). Φοιτητικό/Νεανικό (έως 22 ετών): 15€. Ανέργων: 15€. ΑμεΑ (άνω του 67%): 15€. Συνοδός ΑμεΑ: 15€. Άνω των 65: 18€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από τις 12 Μαρτίου έως τις 11 Απριλίου 2025
Πληροφορίες: Προπώληση: ticketservices.gr. Τηλεφωνικά: 2107234567. Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα
Παραστάσεις: Τετάρτη: 20.00, Πέμπτη: 20.00, Παρασκευή: 20.00
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/to-synedrio-gia-to-iran-theatro-poreia/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3-5, Αθήνα, Πλατεία Βικτωρίας. Τηλ: 210 8210991, 210 8210082. Ε: [email protected] | https://poreiatheatre.com/
Φωτογραφίες: ThatLongBlackCloud
ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ
  • Αθήνα
Κέντρο
Πορεία
Απο 12/03/2025 εως 11/04/2025
Τρικόρφων 3-5 και Γ Σεπτεμβρίου 69
Τετάρτη/Πέμπτη/Παρασκευή: 20:00
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα