Πετετεριάν, του Μιχάλη Τακτικάκη σε σκηνοθεσία Ίριδας Κατσούλα στο Θέατρο Δρόμος
Το θεατρικό έργο του Μιχάλη Τακτικάκη, «Πετετεριάν», παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία της Ίριδας Κατσούλα στο Θέατρο Δρόμος για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.
![](https://www.monopoli.gr/wp-content/uploads/2025/02/peteterian-taktikakis-monopoli-1024x575.jpg)
Το θεατρικό έργο του Μιχάλη Τακτικάκη, «Πετετεριάν», παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία της Ίριδας Κατσούλα κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στο Θέατρο Δρόμος για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.
Ένας τριαντάχρονος γιός αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου την περίθαλψη του ψυχικά ασθενή πατέρα του, δοκιμάζοντας έναν απρόβλεπτο τρόπο νοσηλείας. Κλείνει με τέντες το διαμέρισμα του στην Κυψέλη, μετατρέποντας το σε «μικρογραφία χωριού». Το «Πετετέριαν» είναι η θεωρία και η πράξη αυτού του εγχειρήματος.
Το έργο διαδραματίζεται μέσα σε ένα αστυνομικό γραφείο. Καθώς ο ανακριτής ξεδιπλώνει τις λεπτομέρειες αυτής της απόφασης, οι θεατές παρακολουθούν μια βαθύτερη συζήτηση για τις συνέπειες αυτής της πράξης και τη σύγκρουση ανάμεσα στις κοινωνικές συμβάσεις και την ατομική ελευθερία.
![](https://www.monopoli.gr/wp-content/uploads/2025/02/peteterian-monopoli-scaled.jpg)
Αγγίζει τις ακραίες θυσίες που μπορεί να κάνει κανείς για την οικογένεια, αλλά και την προσπάθεια του σύγχρονου ανθρώπου να βρει έναν τρόπο σύνδεσης με τη φύση, σε έναν κόσμο που ολοένα απομακρύνεται από αυτήν.
Με έντονα στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, το «Πετετέριαν» εξερευνά την ανάγκη του ανθρώπου να συνδεθεί με τη φύση, θέτει ερωτήματα και προβληματισμούς γύρω από την οικογενειακή φροντίδα, την κοινωνική ευθύνη αλλά και το πού τελειώνουν τα όρια της προσωπικής επιλογής.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
![instagram](/wp-content/themes/monopoli/common/images/instagram.png)
![googlenews](/wp-content/themes/monopoli/common/images/googlenews.png)
- Αθήνα