MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
11
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Nolita: Μοναδική ιταλική all-day εμπειρία στο Νέο Ψυχικό

Από το πρωί για ποιοτικό καφέ και brunch μέχρι αργά το βράδυ για δείπνο και cocktails, το Nolita προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία που συνδυάζει την παράδοση της ιταλικής κουζίνας με τη σύγχρονη κουλτούρα του social dining.

| Φωτογραφίες: Αθηνά Φρεναρίτου
Monopoli Team

Στην καρδιά του Νέου Ψυχικού, το Nolita αποτελεί foodie προορισμό, έχοντας καθιερωθεί ως all-day meeting point για όσους ζουν ή εργάζονται στην περιοχή και αναζητούν αυθεντικές ιταλικές γεύσεις, υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες και μια ζεστή, κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα. Από το πρωί για ποιοτικό καφέ και brunch μέχρι αργά το βράδυ για δείπνο και cocktails, το Nolita προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία που συνδυάζει την παράδοση της ιταλικής κουζίνας με τη σύγχρονη κουλτούρα του social dining.

Στην κουζίνα του Nolita ηγείται ο βραβευμένος σεφ Γιάννης Λιόκας, ένας από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες σεφ, γνωστός για τη βαθιά γνώση της ιταλικής γαστρονομίας και τη δεξιοτεχνία του στη χρήση εξαιρετικών πρώτων υλών. Το μενού του βασίζεται σε αυθεντικές ιταλικές συνταγές, πάντα με premium υλικά από την Ιταλία, αλλά και εξαιρετικές ελληνικές πρώτες ύλες, προσφέροντας πιάτα που συνδυάζουν παραδοσιακές comfort γεύσεις με σύγχρονη δημιουργικότητα.

Το Nolita, που προφανώς έχει πάρει το όνομά του από την γοητευτική και always busy γειτονιά της Νέας Υόρκης, δίπλα στην Little Italy, είναι κάτι παραπάνω από ένα εστιατόριο: είναι ένας χώρος γεμάτος ζωή, γεύσεις και αρώματα, που φιλοξενεί από business meetings και brunch με φίλους μέχρι κοινωνικές βραδιές με εξαιρετικό φαγητό, ενημερωμένες ετικέτες κρασιού και signature cocktails. Το ζεστό, κομψό περιβάλλον του, ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη ανακαίνιση το περασμένο καλοκαίρι, δημιουργεί την ιδανική ατμόσφαιρα για κάθε περίσταση, είτε πρόκειται για ένα casual lunch είτε για ένα elegant δείπνο είτε για after office drinks.

Ήδη από το Nolita’s Bread Basket, μια εκλεκτή ποικιλία ψωμιών που συνοδεύονται από μαριναρισμένες ελιές, χειροποίητο πελτέ ντομάτας San Marzano και βούτυρο με κατσικίσιο τυρί και μαύρη τρούφα, έχει κανείς πάρει μια μικρή γευστική εισαγωγή που προϊδεάζει για την υψηλή ποιότητα που ακολουθεί.

Για τους λάτρεις των «ωμών» θαλασσινών, το carpaccio “di mare” αποτελεί μια εκλεπτυσμένη πρώτη επιλογή, με χτένια, γαρίδες κοιλάδος, εσπεριδοειδή και κρέμα αβοκάντο με pepperoncino, συνδυάζοντας φρεσκάδα και λεπτές ισορροπίες γεύσεων. Αντίστοιχα, το carpaccio λαβράκι με σαλάτα φινόκιο, κίτρινο ακτινίδιο, ραπανάκι και αυγοτάραχο φέρνει στο πιάτο την απόλυτη ιταλική finesse.

Οι πιο παραδοσιακές ιταλικές γεύσεις εκπροσωπούνται επάξια στα ορεκτικά από το Vitello Tonnato, ένα signature πιάτο με τρυφερό μοσχάρι γάλακτος, κρέμα τόνου, λεμόνι, σέλερυ και κάπαρη, που αποτυπώνει τον απόλυτο συνδυασμό γης και θάλασσας.

Ούτε η πίτσα στο Nolita είναι απλή υπόθεση, αλλά μια ιεροτελεστία γεύσης, με τη ζύμη να ωριμάζει αργά πριν μπει στον ξυλόφουρνο, χαρίζοντας την πιο ανάλαφρη και τραγανή υφή που έχετε δοκιμάσει. Η πίτσα Mortadella Pistachio, με mozzarella di Bufala, πέστο φυστικιού και mortadella di Bologna, είναι μια λαχταριστή αν και ισορροπημένη επιλογή που ανδεικνύει την αρμονία των απλών αλλά κορυφαίων στην προέλευση και ποιότητα υλικών. Από την άλλη, η sourdough Pizza Diavola, με mozzarella di Bufala, ντομάτα San Marzano, καραμελωμένα κρεμμύδια, σαλάμι piccante και ‘nduja, είναι η επιτομή της ατίθασης ιταλικής πίτσας, με έντονες γεύσεις και τέλεια ισορροπία γλυκύτητας και πικάντικων στοιχείων.
Στο ίδιο επίπεδο, οι χειροποίητες πάστες του Nolita απογειώνουν την εμπειρία μιας αυθεντικής ιταλικής κουζίνας που γνωρίζει άριστα και τα ζυμαρικά. Η Calamarata “di mare”, με γαρίδες, χτένια, μύδια και αυγά ψαριών, είναι μια ωδή στις φίνες θαλασσινές γεύσεις, ενώ το Mezzi Rigatoni amatriciana, με καπνιστή πανσέτα, ντομάτα San Marzano και κρέμα παρμεζάνας, προσφέρει μια βαθιά, οικεία γεύση που αποτυπώνει όλη τη γοητεία της κλασικής ιταλικής παράδοσης.

Το Nolita και ο σεφ Γιάννης Λιόκας προτείνουν επίσης μοναδικά signature πιάτα στα οποία πρωταγωνιστούν οι ιταλικές πρώτες ύλες και η δημιουργικότητα στην κουζίνα. Ένα από τα πιάτα-υπογραφή είναι τα ψητά χτένια, συνδυασμένα με topinambur, καμένο βούτυρο με colatura di alici, φουντούκι και μαύρη τρούφα, ένα απόλυτα εκλεπτυσμένο πιάτο που ισορροπεί τη θάλασσα με τη γη.

Για τους λάτρεις του ψαριού, το λαβράκι “aqua pazza”, με fregola sarda, χειμερινά λαχανικά και σάλτσα aqua pazza, αποτελεί μια ανάλαφρη αλλά γεμάτη αρώματα επιλογή.

Τέλος, στα πιάτα κρεατικών, το δυσεύρετο Osso Βuco “alla Milanese”, με risotto saffron και ψητό μεδούλι με gremolata μυρωδικών, είναι η απόλυτη έκφραση της παραδοσιακής ιταλικής κουζίνας, συνδυάζοντας βαθιά νοστιμιά και εξαιρετική υφή.

Όμως, κανένα ιταλικό γεύμα δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς το επιδόρπιο, και το Nolita το γνωρίζει καλά. Στο φινάλε της απόλαυσης, ένα Dessert Trolley κλείνει το δείπνο με τον πιο γλυκό τρόπο, προσφέροντας ποικιλία από λαχταριστές επιλογές (vanilla cake με ιταλική μαρέγκα, αυθεντικό τιραμισού στο ταψί και άλλα), που αναδεικνύουν την τέχνη της ιταλικής ζαχαροπλαστικής με την υπογραφή και εγγύηση απόλαυσης του pastry chef Μανώλη Στήθου.

Για όσους αναζητούν ένα all-day στέκι που συνδυάζει διαχρονική κομψότητα, φιλικό περιβάλλον και υψηλής ποιότητας φαγητό, το Nolita είναι η απόλυτη επιλογή στο Νέο Ψυχικό.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Nolita Athens
Δημ. Βασιλείου 10, Νέο Ψυχικό

Περισσότερα από Γεύση