Εύκολη και light τυροκαυτερή με 3 υλικά
Αυτή η light τυροκαυτερή είναι μία νόστιμη εναλλακτική της κλασικής τυροκαυτερής. Ταιριάζει με κρέας, κοτόπουλο, σε σουβλάκι με πίτα ή σε wraps λαχανικών!

Η τυροκαυτερή είναι ένα από τα αγαπημένα μας μεζεδάκια όταν τρώμε έξω. Ταιριάζει πολύ με το ψητό κρέας και το κοτόπουλο, ενώ μπορεί να μπει ως σος σε τυλιχτό σουβλάκι ή σε αραβική πίτα με λαχανικά και τυρί. Είναι όμως μία «σαλάτα» με αρκετές θερμίδες που καλό είναι να καταναλώνουμε σποραδικά.
Για να βγούμε από τα… διλλήματα, η Αμαλία Γιωτοπούλου, Διαιτολόγος- διατροφολόγος, MSc στην Κλινική διατροφή, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, μας προτείνει τη δική της εναλλακτική τυροκαυτερή. Είναι νόστιμη, ελαφριά και μπορούμε να την κάνουμε λιγότερο ή περισσότερο πικάντικη.
1 κεσεδάκι cottage chesse
1 ψητή πιπεριά Φλωρίνης
μπούκοβο ή/και καυτερή κόκκινη πιπερίτσα και αλάτι – οι ποσότητες προσαρμόζονται ανάλογα με τα γούστα μας
Τα χτυπάμε όλα μαζί στο μπλέντερ και φυλάμε σε αεροστεγές τάπερ.
Σερβίρουμε με 1 κ.γ. ελαιόλαδο και νιφάδες μπούκοβο
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.