Πέντε Σεπτεμβρίου
Η υποψήφια για τo όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου ταινία του Τιμ Φέλμπαουμ είναι μια συναρπαστική ματιά πάνω στην τραγωδία των Ολυμπιακών αγώνων του Μονάχου το 1972.

Λίγο μετά από την έναρξη των 20ων Ολυμπιακών αγώνων, μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Μαύρος Σεπτέμβρης» εισβάλουν στο ολυμπιακό χωριό του Μονάχου και κρατούν ομήρους αθλητές του Ισραήλ, ενώ σκοτώνουν δύο εξ αυτών. Οι αθλητικοί ρεπόρτερ του τηλεοπτικού καναλιού abc αποφασίζουν να απέχουν από τις αθλητικές υποχρεώσεις τους προκειμένου να καλύψουν ζωντανά τα δραματικά γεγονότα.
Μια ιστορική στιγμή της δημοσιογραφίαςΤα πραγματικά συμβάντα που σχετίζονται με την -πρώτη στην ιστορία της τηλεόρασης- κάλυψη σε ζωντανή μετάδοση του τραγικού γεγονότος της Ολυμπιάδας του Μονάχου τον Σεπτέμβριο του 1972, αποτυπώνονται με συναρπαστικό τρόπο από την κάμερα του Τιμ Φέλμπαουμ. Τα εύσημα βέβαια- αρχικά και πρωτίστως- πηγαίνουν στο γραμμένο χωρίς ψεγάδι σενάριο των Τιμ Φέλμπαουμ, Μόριτς Μπίντερ και Αλεξ Ντέιβιντ, οι οποίοι προσεγγίζουν τα σοκαριστικά στιγμιότυπα του Μονάχου με τη δέουσα σοβαρότητα και την κατάλληλη δημοσιογραφική ματιά.

Το φιλμ «Πέντε Σεπτεμβρίου» δεν επιχειρεί να αναμοχλεύσει τις πλέον δραματικές στιγμές του τρομοκρατικού χτυπήματος που καθήλωσε τον κόσμο στους τηλεοπτικούς δέκτες του. Κυρίως ενδιαφέρεται να αποτυπώσει τη μαγική εκείνη στιγμή που γράφτηκε ιστορία όταν οι μέχρι πρότινος ανέμελοι και απορροφημένοι στο αντικείμενο τους (τα σπορ) αθλητικογράφοι, φόρεσαν τα ρούχα των πραγματικών ρεπόρτερ που καλούνται να δώσουν στον κόσμο την αλήθεια της είδησης.
Εξαίσιο δημοσιογραφικό θρίλερ, δίχως νεκρούς χρόνους (η ένταση είναι διαρκής και αμείωτη) με την αγωνία των ρεπόρτερ να χτυπά κόκκινο κάθε φορά που η κατάσταση ανατρέπεται χωρίς προειδοποίηση. Καταπληκτικές οι σκηνές όπου o τρόμος του λάθους και το αίσθημα της απειλητικής εξάντλησης των χρονικών περιθωρίων, οδηγούν τους δημοσιογραφικούς και τους τεχνικούς του ABC να πάρουν τις κρίσιμες αποφάσεις για το πώς θα πουν σε όλο τον κόσμο που τους παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα (900 εκατομμύρια θεατές έκαναν ρεκόρ τηλεθέασης εκείνες τις μέρες) την είδηση σχετικά με την κατάσταση των ομήρων ύστερα από την επιχείρηση διάσωσης τους από την γερμανική αστυνομία.