Γιατί ο μπακαλιάρος είναι από τα πιο υγιεινά ψάρια – ειδικά για τα παιδιά
Όσα συμβουλεύει η Αναστασία Κόκκαλη Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, για τον μπακαλιάρο.

Τα ψάρια είναι απαραίτητα στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης υγιεινής διατροφής. Αποτελούν τις κύριες πηγές των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία προσφέρουν πολλαπλές ευεργετικές ιδιότητες στην ανθρώπινη υγεία. Περιέχουν ποικίλα θρεπτικά συστατικά, βιταμίνη D , σελήνιο, πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας ενώ έχουν ελάχιστη περιεκτικότητα σε κορεσμένα λίπη. Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η κατανάλωση ψαριών 2-3 φορές / εβδομάδα είναι ευεργετική για την καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία.
Η 25η Μαρτίου είναι μία ημέρα όπου γιορτάζουμε Τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Επανάσταση του 1821. Το παραδοσιακό φαγητό για αυτήν την ημέρα είναι ο μπακαλιάρος με σκορδαλιά. Σύμφωνα με τη νηστεία της Σαρακοστής, επιτρέπεται το ψάρι, και ο μπακαλιάρος με σκορδαλιά είναι το πιο κλασικό πιάτο της ημέρας.
Ο μπακαλιάρος είναι ένα ψάρι, γνωστό για την ήπια γεύση και την ευελιξία του στο μαγείρεμα. Έχει λίγες θερμίδες, με μόνο 82 θερμίδες ανά μερίδα 100 γρ.
Αυτό τον καθιστά εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να χάσουν βάρος. Επιπλέον, είναι πλούσιος σε πρωτεΐνη, με περίπου 18 γρ. πρωτεΐνης ανά 100 γρ.
Διαβάστε περισσότερα στο infokids.gr.