Η εκδρομή αυτή δεν έχει τέλος: Η φύση καταλαμβάνει τη φαντασία σε μια ομαδική έκθεση στην Γκαλερί «7»
Στην Ομαδική έκθεση «Η εκδρομή αυτή δεν έχει τέλος» η φύση καταλαμβάνει τη φαντασία οκτώ εικαστικών και έργα με χαρακτηριστική ποικιλία στην αισθητική συνθέτουν το εικαστικό τοπίο του xώρου της Γκαλερί «7».

H Γκαλερί 7 παρουσιάζει από τις 8 Απριλίου την ομαδική εικαστική έκθεση «Η εκδρομή αυτή δεν έχει τέλος».

Η φύση καταλαμβάνει τη φαντασία οκτώ εικαστικών και έργα με χαρακτηριστική ποικιλία στην αισθητική συνθέτουν το εικαστικό τοπίο του xώρου της Gallery 7.
Οι διαφορετικές αναγνώσεις και εμφανίσεις της φύσης στα προσωπικά έργα των δημιουργών αλληλεπιδρούν ως εικόνες και ως αντικείμενα χωρίς αυστηρές συνδέσεις και αλληλουχίες, δημιουργώντας έναν κοινό τόπο συνύπαρξης και ποικιλομορφίας.
Άλλοτε μέσα από τη δυναμική του χρώματος, άλλοτε μέσα από την επινόηση φανταστικών οργανικών μορφών, μέσα από τη συλλογή των αποτυπωμάτων της φύσης ή τη λεπτομερή καταγραφή της με τρόπο αλχημικό, μέσα από σύδενδρα τα οποία διαφεύγουν, τα έργα συνδιαλέγονται μεταξύ τους ενώ μας προσκαλούν σε ένα εικαστικό τοπίο πολλαπλών συνδέσεων στο οποίο καλούμαστε να περιπλανηθούμε συλλέγοντας εικόνες, εμπειρίες, βιώματα.
Μέσα από τη χρήση διαφορετικών υλικών και ποιοτήτων τα έργα διερευνούν πτυχές της φυσικότητας και της τεχνητότητας, του ευάλωτου και της οργανικότητας, του φευγαλέου και του παράδοξου, του ονείρου και της πραγματικότητας, της ματαιοδοξίας και της υβριδικότητας. Ακρυλικά τελάρα, δισδιάστατα ή τρισδιάστατα αποτυπώματα σε επιφάνειες όπως πλέξιγκλας ή συνθετικές ρητίνες, κεραμικές οργανικές μορφές, σχέδια από ξυλομπογιά σε χαρτί, άνθη-γλυπτικές μορφές που διαφεύγουν στο χώρο, ζωικές μορφές-αντικείμενα, συνθέτουν μία ενότητα πλούσια σε εικόνες και μνήμες.
Στην συλλογική αυτή εξερεύνηση όπου τόποι, δένδρα και όντα υβριδικά συνυπάρχουν με τρόπο ποιητικό και ανατρεπτικό, τα όρια ανάμεσα στη φαντασία και στην πραγματικότητα δεν έχουν λόγο· αυτό που μας μένει είναι να αφεθούμε στη γοητεία τους.

Γεννήθηκε στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εκθέτει από το 1991. Παράλληλα πειραματίζεται με τη μουσική δημιουργώντας ηχητικά κομμάτια που συνομιλούν με τη ζωγραφική του. Ατομικές εκθέσεις Adventure, Έρση, 2015, Strange Paradise, ArtBeat, Βρυξέλλες, 2009, Exotica, Αγγέλων Βήμα, 2009, Χωρίς τίτλο, Tsatsis Projects/Art Forum, 2008· άνοιξη ’00, Cheap Art, 2000· Αλεξάνδρεια, Σαντορίνη, 1995, Η μυστική ζωή των χρωμάτων, Πλειάδες, 1992· Βάης+Βάης, Σπίτι της Κύπρου, 1991. Επιλεγμένες ομαδικές εκθέσεις: Α Cabinet of Curiosities, MOMus – Μουσείο Άλεξ Μυλωνά, 2025, Magic Mirror, Wilhelmina’s, Ύδρα, 2024· The Cuesta Drive Salon, Λος Άντζελες, 2022-23 Collectanea, ACG, 2020 ameτρια, Μουσείο Μπενάκη, 2015 Art Athina Contemporaries, 2015 The System Of Objects, ΔΕΣΤΕ, 2013 Εξωστρέφεια, Σισμανόγλειο Μέγαρο, Κωνσταντινούπολη, 2012. Βiennale:3, Θεσσαλονίκη, 2011· Anathena, ΔΕΣΤΕ, 2006, ΙΧΘΥΣ, Πινακοθήκη Πιερίδη, 1995. Residencies: Plan B Artist Studios, 2024.
Εκδόσεις: Andreas Vais Vertical Dreaming, από τις εκδόσεις: Big black mountain the darkness never ever comes, 2021.
Χαράλαμπος ΔερμάτηςΟ Χαράλαμπος Δερμάτης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1969. Είναι Εικαστικός-Επιμελητής εκθέσεων & εκδόσεων και Επίκουρος Καθηγητής στο τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Έχει αποφοιτήσει με άριστα από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών (Α.Σ.Κ.Τ.), Ζωγραφική (1988-1994 εργαστήριο Ν.Κεσσανλή) και Χαρακτική(1995-2013 εργαστήριο Μ. Αρφαρά).Έχει βραβευθεί με το Ά βραβείο Heineken Art (1993), το Ά βραβείο Bosch Gallery (1996), το Β’ βραβείο τέχνης της Τράπεζας Κύπρου (1999) και το Γ΄ βραβείο VW Beetle Art (1999). Από το 2001 μέχρι σήμερα, έχει εμπνευστεί και επιμεληθεί τις εικαστικές εκδόσεις OPEN ART (2001), εκδόσεις Hillside Press, Περίγραμμα Ζωής (2003), εκδόσεις Ε.Π.Ι.Ψ.Υ. Α&Ω, (2005), έκδοση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, Talento, (2009), εκδόσεις Hillside Press. Έχει παρουσιάσει το έργο του σε δεκαπέντε ατομικές εκθέσεις-παρουσιάσεις και σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970 και σπούδασε ζωγραφική στην ΑΣΚΤ με δάσκαλο τον Νίκο Κεσσανλη (1989 – 1994). Έκανε την 1η της ατομική έκθεση με το τέλος των σπουδών της κι έφυγε για την Νέα Υόρκη, όπου εργάστηκε στον χώρο της μόδας ,σαν σύμβουλος χρώματος στο Colibri Textile Dyeing Studio (1996 – 1999). Με την επιστροφή της στην Ελλάδα, παίρνει μέρος σαν επικεφαλής ζωγράφος, στην δημιουργική ομάδα της “Κλεψύδρας”, κομμάτι της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων , Αθήνα 2004 . Αυτή ήταν η αρχή μιας 20ετους εργασίας στο θέατρο , ζωγραφίζοντας κοστούμια και σκηνικά αντικείμενα , σαν βασική συνεργάτης του Αγγέλου Μέντη ,σε παραγωγές του Δημήτρη Παπαϊωάννου , του Εθνικού Θεάτρου ,του Θεάτρου του Νέου Κόσμου ,της Ρούλας Πατερακη και άλλων. Παράλληλα συμμετέχει, με προσωπική της δουλειά , σε εκθέσεις.
Κώστας ΜαγαράκηςΟ Κώστας Μαγαράκης (Ηράκλειο Κρήτης, 1977) σπούδασε στη Σχολή Βακαλό Εσωτερική Διακόσμηση και Οπτική Επικοινωνία και ειδικεύτηκε στις 3D κατασκευές στο Ισραήλ (Ha Midrasha – Beit Berl College). Εργάστηκε ως κατασκευαστής σκηνικών αντικειμένων για το Εθνικό Θέατρο, τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (2004) και τη Eurovision (2006). Παρουσίασε την πρώτη του ατομική έκθεση με γλυπτά στο Τελ Αβίβ (Twisted, 2009) και συμμετείχε έκτοτε σε ομαδικές εκθέσεις στην Ολλανδία, Γερμανία, Ιταλία, ΗΠΑ και Αυστραλία. Ζει και εργάζεται ως γλύπτης και συντηρητής στο Τελ Αβίβ συλλέγοντας ασυνήθιστα αντικείμενα (παλιά παπούτσια, μηχανικά εξαρτήματα) που ενσωματώνει στα γλυπτά του. Τα παπούτσια ειδικότερα αποτελούν κεντρικό στοιχείο των έργων του, καθώς μετατρέπονται σε υβριδικά και ρεαλιστικά αντικείμενα, δημιουργώντας έναν ουτοπικό και παιγνιώδη κόσμο που ο ίδιος αποκαλεί Gothic Wonderland.

Η Ελένη Μιχαλακοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Σπούδασε Ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ. της Αθήνας (1989- 1994) με δάσκαλο τον Χρόνη Μπότσογλου. Από το 1996 έως σήμερα έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε 7 ατομικές εκθέσεις μεταξύ άλλων: στην γκαλερί “7”, στον Χώρο Τέχνης “24” και στην γκαλερί “Αγκάθι”, στην Αθήνα. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, μερικές από αυτές: των Εικαστικών Μεσογαίας, στην “Πλαγκτόν, ένας θαυμαστός υδάτινος κόσμος ” σε επιμέλεια Ν. Φραγκοπούλου, στο Μουσείο Φρυσίρα και στην γκαλερί Ζουμπουλάκη. Έργα της ανήκουν στην Συλλογή Βλ. Φρυσίρα. Ζει και εργάζεται στην Ραφήνα.
Η Πολυάνθη Παπαγεωργίου ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το τμήμα γλυπτικής της ΑΣΚΤ το 1996 από το εργαστήρι του Γιώργου Λάππα, ενώ παράλληλα σπoύδασε ψηφιδωτό με καθηγητή τον Γιάννη Βαλαβανίδη. Έλαβε μέρος σε εκθέσεις σε Ελλάδα και Ιταλία. Το 1998 πραγματοποιεί την πρώτη ατομική έκθεση στο Festival di Arte Multimediale στη Ριέτη της Ρώμης και επίσης παίρνει μέρος στο Φεστιβάλ Τέχνης και Τεχνολογίας, Φούρνος. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τις εικαστικές εφαρμογές.

Η Αμαλία Σταυρουλάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968.Σπούδασε στην ΑΣΚΤ της Αθήνας ζωγραφική και σκηνογραφία. Έχει πραγματοποιήσει 6 ατομικές εκθέσεις στην Gallery “7” και 1 στην Γκαλερί «Ολγα Γεωργαντέα» Το 2011 συμμετείχε στο ΑΟΟ Project στο Moυσείο Μπενάκη και το 2023 στο Ίδρυμα Π.&Μ. Κυδωνιέως στην Άνδρο.Το 2016 παρουσίασε έργα με χρήση της τεχνολογίας της εικονικής πραγματικότητας (virtual reality) ‘’The VR project’’
Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. Έργα της βρίσκονται σε πολλές δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα & το Εξωτερικό.
Η Ναυσικά Τομασέν γεννήθηκε στο Παρίσι. Μεγάλωσε στην Αθήνα και αρχικά ασχολήθηκε με την τέχνη της Κεραμικής μαθητεύοντας στη Σαντορίνη δίπλα στον Ανδρέα Μάκαρη, καθώς και στον Δήμο Αιγάλεω με δασκάλα τη Μυρτώ Μαγγανάρη. Εργάστηκε δημιουργώντας και προμηθεύοντας κεραμικά διακοσμητικά σε καταστήματα της Αθήνας. Παρακολούθησε στο Μικρό Πολυτεχνείο σεμινάριο Γλυπτικής, χρησιμοποιώντας πληθώρα υλικών όπως ξύλο, μάρμαρο και σύρμα. Ασχολήθηκε με τη Γλυπτική επί σειρά ετών κατασκευάζοντας γύψινα εκμαγεία, υπό την καθοδήγηση της Μαρίας Κεφαλάς και της Καλλιόπης Κουτήφαρη. Το 2010 πέρασε στη Σχολή Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Δυτικής Μακεδονίας, από όπου αποφοίτησε το 2015 με Άριστα. Στη συνέχεια εργάστηκε ως ζωγράφος σε προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, όπως και στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων ως ζωγράφος στην πατίνα μαρμάρου. Έχει ολοκληρώσει μονοετή μετεκπαίδευση στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία, στο Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο. Δημιουργεί ζωγραφικά έργα με σινική μελάνη, ακουαρέλες και μικτές τεχνικές. Eργάζεται στη δημόσια εκπαίδευση ως καθηγήτρια Καλλιτεχνικών.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


- Αθήνα